Часті запитання

1. "Invalid owner in token"

Проблема виникає, коли ви авторизовані з "grant_type": "client_credentials" і намагаєтеся виконати дії в контексті користувача OLX, наприклад, додаєте оголошення або перевіряєте баланс рахунку. У цій ситуації вам доведеться авторизуватися за допомогою "grant_type": "autorization_code".


2. Content-Type: application/json

Якщо ви користуєтеся запитом GET, не використовуйте заголовок "Content-Type": "application/json" — він призначений спеціально для запиту PUT, POST — інакше ви отримаєте помилку 400 Bad Request Error.


3. "Missing required header"

Ця помилка означає, що у вашому запиті відсутній заголовок версії. Це необхідно в деяких запитах. Наприклад, якщо ви використовуєте API v2, у вашому запиті має бути заголовок "Version": "2.0".


4. Чому сплив термін дії refresh_token?

Токен оновлення дійсний протягом одного місяця (2592000 секунд) і термін його дії після цього закінчується — можливості згенерувати вічний токен оновлення немає. Його можна змінити, коли генерується новий токен доступу. Вам може знадобитися оновити токен доступу та токен оновлення у вашій базі даних. Будь ласка, тримайте їх в секреті.


5. Як налаштувати callback URL?


6. Чи можу я використовувати API для доступу до оголошень інших людей?

Це неможливо — ви можете керувати лише власними оголошеннями, що були додані у ваш авторизований обліковий запис OLX.


7. "The grant type is unauthorized for this client_id"

Проблема пов'язана з "grant_type", який ви використовуєте в запиті, якщо вашому обліковому запису API не дозволено використовувати певний тип надання. Спочатку перевірте, чи дійсний тип гранту. Якщо все виглядає добре, але ви постійно натикаєтеся на цю помилку - зв'яжіться з нами.


8. Як я можу керувати своїми оголошеннями в різних країнах?

Ви можете керувати своїми оголошеннями через API в країнах, перерахованих нижче:

OLX PL https://www.olx.pl/
OLX BG https://www.olx.bg/
OLX RO https://www.olx.ro/
OLX PT https://www.olx.pt/
OLX UA https://www.olx.ua/
OLX KZ https://www.olx.kz/

Зверніть увагу, що client_id та client_secret дозволяють керувати вашими оголошеннями лише для однієї країни. Якщо ви хочете керувати своїми оголошеннями в іншій країні, вам потрібно авторизувати обліковий запис OLX, створений саме у тій країні. Тоді ви отримаєте нові облікові дані.


9. Як я можу протестувати API? Чи надаєте ви тестове середовище?

На жаль, ми не надаємо тестове середовище в API. Ви можете використовувати інший обліковий запис OLX або створити новий і авторизувати його для тестування запитів API.


10. В яких категоріях я можу розмістити оголошення?

Деякі категорії можуть бути виключені з додавання оголошень залежно від країни (наприклад: нерухомість або безкоштовні категорії в Польщі). Якщо ви не впевнені, чи зможете розмістити оголошення в певній категорії, зв’яжіться з нами.


11. Чи існує максимальна кількість викликів, які API OLX може прийняти протягом певного періоду часу?

Система OLX API дозволяє надсилати максимум 4500 запитів, які можуть бути надіслані через IP користувача протягом 5 хвилин. Це обмеження встановлюється з міркувань безпеки, щоб забезпечити стабільність платформи. У разі перевищення цієї межі автоматично згенерується наступна помилка:


Rate limits

Таким чином, якщо IP-адреса, яка використовується для надсилання викликів API, є локальною, максимальна кількість надісланих запитів API може становити 4500 запитів/5 хвилин. Будь-яке перевищення цієї межі автоматично блокується, але блокування триває 30 хвилин. Ми рекомендуємо залишати кількість дзвінків нижче цих значень, щоб переконатися, що немає обмежень, які можуть вплинути на процес розміщення оголошень.

Якщо ситуація не зникне, надайте нам IP-адресу, з якої ви надсилаєте виклики API, щоб перевірити та переконатися, що вона не міститься в центральному чорному списку, а також ідентифікатор запиту, який було відхилено через помилку 403.